Βιογραφικό Φίλιππου Καραλή


Ο νευρολόγος Φίλιππος Καραλής αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 2002. Αρχικά διετέλεσε ως αγροτικός ιατρός του Π.Ι. Κονταριώτισσας Πιερίας του Κ.Υ. Λιτοχώρου. Αργότερα ασκήθηκε στο τμήμα Παθολογίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο κομμάτι της Ψυχιατρικής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου. Τέλος, ολοκλήρωσε επιτυχώς την ειδικότητα της Νευρολογίας στη Β’ Νευρολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του 2013.

 Απο το 2003, εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 2009 αναγορεύθηκε με βαθμό Άριστα διδάκτωρ Ιατρικής.

Υπήρξε για σειρά ετών εκπαιδευτής Νευρολογίας και Φυσιολογίας του ΙΕΚ ΕΚΑΒ στην ειδικότητα “διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου”.

Από το 2012 εως σήμερα συμμετέχει ως ερευνητής σε δύο πολυκεντρικές κλινικές μελέτες φάσης ΙΙΙ, που αφορούν την επιληψία και την πολλαπλή σκλήρυνση.

Τέλος, από το 2012 εως σήμερα είναι άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

 Με την περάτωση της ειδίκευσης στη Νευρολογία ως και τον Ιούνιο του 2016 ήταν συνεργαζόμενος ιατρός-νευρολόγος στον πρότυπο οικισμό για την ώριμη ηλικία “Μυρτιά” στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου και παρακολουθούσε στενά την πορεία πολλών ασθενών με άνοια, νόσο Parkinson, οργανικά ψυχοσύνδρομα κα.

Από τον Ιούλιο του 2016 είναι εφημερεύων ιατρός στο κέντρο αποκατάστασης «Η Αναγέννηση», όπου νοσηλεύονται για αποθεραπεία-φυσιοθεραπεία πολλοί ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

 Ταυτόχρονα είναι επιστημονικά υπεύθυνος του νευρολογικού τμήματος του ιδιωτικού πολυϊατρείου ΙΑΤΡΙΚΗ PLUS, όπου αναλαμβάνει τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση παθήσεων τόσο του κεντρικού όσο και του περιφερικού νευρικού συστήματος.

 Έχει συμμετάσχει σε πολλά νευρολογικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σεμινάρια συνεχιζόμενης κατάρτισης που διοργανώνονται από την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία, της οποίας είναι μέλος από το 2006.